Trass-skriking

Da vi startet med møter og opplæring hos autisme-teamet, var trass et stort tema. Husker at lederen sa at JT var en veldig frustrert og sint gutt første gang han møtte han. Det så vi også, men hadde ingen peiling på hvordan vi skulle ta tak i det.

Mye av sinnet kom fra at gutten ikke hadde noe språk eller kommunikasjon. Det ble en stor forbedring da vi fikk bilder å kommunisere med. Men noe av temperamentet ble igjen. Den biten har vi strevd med å bli kvitt. Husker lederen sa at han syntes det selv var vanskelig. For det meste som sto i "boka", prellet bare av vår gutt.

Mye av sinnet kommer av at han lever seg veldig inn i filmer han ser. Han gråter sårt hvis noe er trist og kan bli forferdelig sint av noen film-snutter. Men så bruker han pc ved kommunikasjon så det blir mye film innimellom. Også når han er overtrøtt så minner han meg om en trassig tre-åring. Alle foreldre vet hvor heftig det  kan være.

Så vi la en plan sammen med autisme-teamet. Ved trass-skriking skulle ipad eller det han hadde for hånden taes fra han. Ofte har JT en bamse i hånden. Og så var planen at på sekundet han sluttet å gråte skulle han få det tilbake. Hvis han da startet å trasse igjen skulle vi gjøre det samme igjen og igjen og igjen. Men JT kunne stoppe og starte på timesvis. Vi ble både svett og kald, utmattet og frustrert. Virket ikke som han ville gi seg med trassen.

Så vi ga litt etter og har ikke orket det. Med lite søvn så har man akkurat nok energi til å overleve dagen med jobb og alt annet. Men nå, etter gode netter, har vi bestemt oss. Nå kjører vi på. Mere overskudd har vi fått på denne ferien, så vi startet med operasjon trass-skriking for tre dager siden. DET FUNKER :-) 

Han har gitt seg etter en times tid med krangling. Og i går var det nok at jeg strekte hånden min etter ipaden så ble han helt stille. Trengte ikke å ta den, han har forstått hvordan det funker. Føler litt mestring selv jeg ;-)  Jeg er glad JT er lett å lese, for av og til er han lei seg og da må vi jo trøste og ikke tro at det bestandig er trass.

Utflukt i går. Bamsene fikk egen VIP-plass ;-)

Ha en fin dag

2 kommentarer

oppoveriegettempo

03.08.2017 kl.09:58

Så bra! Tipp topp tommel opp! Vår son er veldig "ipad". Han vert imidlertid "sint" når han ser kaostegneserien Ben 10. Så no har vi fått ei prisedyre på at han brukar ipad ein time om gangen VISS han spør etter den med pecsbildet. Han klarar seg mykje utan no og er meir ute.

Vi prøver å finne aktivitetar som er rolege. Han er veldig glad i fotbad. Då kosar han seg stort. Godt med ting som funkar. Stå på. Eg hentar inspirasjon. Thanks for sharing! Ønskjer deg og dine ein super dag :-)

autismemamma24seven

03.08.2017 kl.10:19

oppoveriegettempo: fotbad er populært her også. Da blir han rolig og glad. Synes det er vanskelig å finne aktiviteter som fenger. Men vann er alltid populært :-)
Ha en super dag videre

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits