Tenk at du valgte oss

I dag fyller gull-gutten vår 11 år. Rart hvor fort tiden går, ikke lenge til han er tenåring 🙂 Tenker på hvor heldige vi er som har denne spesielle gutten. Han får oss til å sette pris på mange ting vi aldri ville tenkt på hvis han hadde vært frisk. Bare det at han kan gå, hoppe, spise, prate, le og til og med gråte og være sint….det er ikke en selvfølge.

Er det noen som kan snu opp-ned på huset, humøret vårt, motivasjonen, døgnet og alt annet….ja så er det JT. Men føler oss likevel veldig heldig. Det er så mye rart som skjer i dette huset til tider, både positivt og negativt, at vi ofte blir målløse. Av og til får vi latterkrampe av alt han kan finne på, og av og til river vi av oss håret av samme grunn 😉

JT våknet 04.30 i dag. Jeg sang bursdags-sangen til han, da ble han veldig forlegen. Han ville ikke ha kake, men knekkebrød (selvfølgelig) med leverpostei og majones. Haha det er jo favoritten. Men han ville gjerne ha noen ballonger, så det fikk han. Blir en liten feiring i dag, men hoved-feiringen med de i klassen blir nå etter vinterferien.

Kjære gutten vår, gratulerer med dagen. Kunne ikke ha tenkt meg en dag uten deg. Tenk så heldige vi er for du valgte å komme til akkurat oss, ville ikke ha forandret på noen ting. God-gutten <3

Ha en fin dag

#autismebursdag #barneautisme

Bedre utvikling ved sykdom?

Av og til føles det slik. Litt rart egentlig, men det som skjer når JT er i dårlig form er at vi jobber 100% på hans premisser. Det blir jobbet som normalt, men ikke like intenst som ellers. Vi avslutter fortere og legger ikke så mye i det som når han er frisk og rask. 

De to siste ukene har det blitt slik at vi jobber litt på formiddagen, så har vi gitt JT et pusterom før vi “lar han flyte med” i hverdagen her hjemme. Med det mener jeg at han deltar i oppgaver som må gjøres i hjemmet, altså ADL-trening. Baking, rydding, personlig hygiene osv.

Men det har skjedd så mye disse to ukene med utviklinga til JT. Han prater mye mere, er mere oppmerksom på ting rundt han og ikke minst har han plutselig begynt å skrive for hånd, noe han aldri har likt. Blyanten har vært et problem for han lenge, sikkert på grunn av motorikken som er litt dårlig. Men den siste uka har han skrevet mye. 

Jeg vet jo at hvis vi presser JT for hardt blir han bare stressa og sur uansett hvordan helsa er, men vi ser at når vi jobber her hjemme er han trygg og villig til det meste. Da kommer også utviklingen etterhvert. Så da er det bra å jobbe litt på skolen og litt hjemme. 

Nå er han blitt frisk, men sover fortsatt dårlig. Vet ikke om det er så mye vi kan gjøre med det. Vi forholder oss til rådene vi fikk fra legen på autismeteamet som var å la han sove når det er behov og prøve å ikke vekke han når han først sover. Dette for å prøve å lære kroppen hans å sove lenger. Ting tar tid 😉 Men så lenge gutten viser utvikling får vi sette pris på det.

JT løser “bilde-kryssord” med bananagrams. Joda, det går i engelsk fortsatt 🙂

JT studerer gammel-bilen sammen med pappaen sin. Vil gjerne hjelpe til med å mekke litt.

Ha en fin dag

#autismeADL #autismesøvnproblemer #autismemotorikk #barneautismeADL