Ni år og bleie?

Joda det er sånn. Han bruker bleie. Men jeg tror ikke han bryr seg om det, han har jo bestandig hatt det. Mange barn og voksne med autisme bruker bleie. Mange barn og voksne UTEN autisme bruker bleie. Vi er forskjellige, og noen bruker det for at de har en sykdom eller noe annet.

Nå er det sånn at JT er født med en blæresykdom, så det er ikke bare pga. autismen at han bruker bleie. Blæra var på utsiden når han ble født. På Rikshospitalet opererte de blæra inn og fikk alt på plass. Dette ble gjort før han var en dag gammel. Han ble lagt i pustemaskin i syv dager etterpå. Oppholdet varte i én mnd. Men de kunne ikke gjøre noe med lukkemuskelen til urinen, så han lekker litt urin. Han skulle ha hatt stomi, men autismen gjør det vanskelig. Vi har blitt enige, vi og Rikshospitalet, at vi ser på det om noen år. Kanskje det lar seg gjøre hvis JT godtar det, men verken vi eller JT har det travelt :-)

Jeg vet jo ikke helt sikkert hvorfor barn og voksne med autisme bruker bleie lenge, av og til hele livet, men jeg har prøvd å lest meg fram til dette. Så her kommer en liste:

-Kommunikasjonsproblemer kan gjøre det vanskelig for barn med autisme å fortelle andre når de trenger å bruke badet.

-Forsinket utvikling kan påvirke evnen til å gjenkjenne når du skal bruke badet.

-Dårlige motoriske ferdigheter kan forstyrre barnets evne til å trekke buksene opp eller ned, som kan gjøres for å nå på badet i tid vanskelig.

Så det er ikke så enkelt for disse barna å forstå viktigheten i det å gå på toalettet. Heldigvis går JT i en fantastisk klasse, der ingen ser ut til å bry seg om dette. Aldri har jeg hørt noe stygt om det. For det har jo bestandig vært sånn, de er jo også vante med det. Flotte, flotte barn 😍Ha en flott dag

#autismeogbleier

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits