Bedre utvikling ved sykdom?

Av og til føles det slik. Litt rart egentlig, men det som skjer når JT er i dårlig form er at vi jobber 100% på hans premisser. Det blir jobbet som normalt, men ikke like intenst som ellers. Vi avslutter fortere og legger ikke så mye i det som når han er frisk og rask. 

De to siste ukene har det blitt slik at vi jobber litt på formiddagen, så har vi gitt JT et pusterom før vi “lar han flyte med” i hverdagen her hjemme. Med det mener jeg at han deltar i oppgaver som må gjøres i hjemmet, altså ADL-trening. Baking, rydding, personlig hygiene osv.

Men det har skjedd så mye disse to ukene med utviklinga til JT. Han prater mye mere, er mere oppmerksom på ting rundt han og ikke minst har han plutselig begynt å skrive for hånd, noe han aldri har likt. Blyanten har vært et problem for han lenge, sikkert på grunn av motorikken som er litt dårlig. Men den siste uka har han skrevet mye. 

Jeg vet jo at hvis vi presser JT for hardt blir han bare stressa og sur uansett hvordan helsa er, men vi ser at når vi jobber her hjemme er han trygg og villig til det meste. Da kommer også utviklingen etterhvert. Så da er det bra å jobbe litt på skolen og litt hjemme. 

Nå er han blitt frisk, men sover fortsatt dårlig. Vet ikke om det er så mye vi kan gjøre med det. Vi forholder oss til rådene vi fikk fra legen på autismeteamet som var å la han sove når det er behov og prøve å ikke vekke han når han først sover. Dette for å prøve å lære kroppen hans å sove lenger. Ting tar tid 😉 Men så lenge gutten viser utvikling får vi sette pris på det.

JT løser “bilde-kryssord” med bananagrams. Joda, det går i engelsk fortsatt 🙂

JT studerer gammel-bilen sammen med pappaen sin. Vil gjerne hjelpe til med å mekke litt.

Ha en fin dag

#autismeADL #autismesøvnproblemer #autismemotorikk #barneautismeADL

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg