Nye smaker frister

Knekkebrød har de siste årene vært så og si det eneste JT har spist. Husmann, det er viktig 🙂 Andre typer knekkebrød vil han ikke ha. Har ikke gått å lure han heller. Med sine følsomme fingrer gjennomskuer han at det ikke er husmann bare han tar på knekkebrødet. Da vil han ikke ha det, er heller sulten. Men pålegg i alle varianter har han bestandig spist, bare ikke søt-pålegg. Makrell i tomat, leverpostei og kaviar har vært favorittene.

Vi har jo bekymret oss over dette. Redd for han skulle mangle viktige vitaminer i kroppen. Men blodprøver har vist at JT har det han trenger og at han får i seg riktige ting. Det er jo kjempebra. Han blir ikke lei knekkebrød heller. Men hvis vi steker en grandiosa kan han takke ja til et stykke. Men bare til grandiosa, annet er ikke aktuelt.

Når vi reiste til Spania så fikk storebror i huset til å få JT til å spise en halv bolle. Jeg ble overgitt. Jaja, tenkte jeg, kanskje gutten er mere villig nå til å prøve seg litt frem. Vi har en kinarestaurant på Mallorca vi ofte er på. JT har bestandig med seg egen matpakke og det synes de er greit. Innholdet i matpakka? Knekkebrød med leverpostei selvfølgelig 😉

Men sist vi var der ble JT veldig interessert i bestemors nudler. Han ville ha litt på fatet sitt og det fikk han. Vi satt spente og ventet på hva dette skulle bli til. JT satt å lekte med nudlene. Plutselig tok han og plasserte en håndfull nudler på hodet sitt. Herregud, da tenkte jeg at nå blir vi utkastet. En mann ved siden av oss begynte å le. Jeg satt med blandede følelser 😉

Gutten fikk beskjed om at sånn oppfører vi oss ikke. Huff, det er dette filteret da, som JT ikke har. Nudlene ble lagt tilbake på fatet mot hans vilje. Men da begynte han plutselig å spise. Nudlene gikk ned, alt han hadde på fatet. Så det å la han få kjenne på maten og prøve seg frem, til og med legge maten på hodet, det nytter. JT er 11 år, men man må ikke glemme at han også er 3 år på mye. Men det så litt morsomt ut med en håndfull nudler på hodet, det må jeg innrømme. Så nå har han smakt både boller og nudler, ikke verst med tanke på hvor ensidig han har vært i kostholdet i mange år. Flink gutt. 

Ha en fin dag

#autismekosthold #autismepsykiskutviklingshemming #autismeferie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg