Reise-mappa var gull verdt

Disse hjelperne mine altså…..de er så flinke. Ikke nok med at de har byttet ut bilde-veggen til JT med over 400 bilder, de har laget dobbelt opp med bilder og laget en mappe med bilder vi kan ha på reiser. Det er mye jobb kan jeg fortelle dere. Over 800 bilder blir det, som skal klippes, lamineres så klippes igjen. Det hadde jeg ikke hatt tid og ork til hadde det ikke vært for dem.

Så nå er det slutt på å ta ned alle bildene fra veggen hver gang vi skal på tur, enten til byen eller på ferie. Nå ligger de klar i mappen til en hver tid så vi kan lage dagsplaner til JT. Vi har styret sånn med disse bildene på veggen til JT hver gang vi skal reise, er så lett at noen bilder blir borte da. Så nå fikk vi prøve ut reise-mappen for første gang da vi dro på ferie. Veldig greit.

JT har blitt så avhengig av bildene og dagsplanene at han slår seg ikke til ro skikkelig på kvelden før han har fått den. Når han får planen vil han at jeg skal si høyt i rekkefølge hva dagen i morgen skal inneholde. Nesten uansett hva som står på den får vi en tommel opp etterpå. Da virker det som om han får en type ro inni seg og kan legge seg for å sove.

Det er viktig å ha et alternativ til kommunikasjon når man har lite språk som 11-åring. Noen bruker tegn og noen bruker bilder. JT bruker begge nå, men bildene er de han liker best. Men vi håper jo at språket skal ta over hjelpemidlene etter hvert, men det kan ta sin tid. Men vi har det ikke travelt, for først må hørselen fungere optimalt over tid. Vi ser lyst på det siden JT allerede har begynt å si mange ord 🙂 

Ha en fin dag

#autismebilder #autismekommunikasjon #autismedagsplan

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg