Ensidig kosthold=dårlig helse?

Dette har vi vært veldig bekymret over når det gjelder JT. Det er jo kjent at gutten vår er veldig glad i knekkebrød, eller……han liker ikke så mye annet. Slik har det vært fra han var bare to år. Det som er positivt er at han liker mange forskjellige typer pålegg. 

Favoritten er leverpostei. Det ber han om hver eneste dag. Men det går også mye i ost, både brun og hvit, makrell i tomat, kaviar, servelat, salami, skinkeost og jordbærsyltetøy. Og alle disse påleggene blir toppet med en stripe majones….ja til og med på syltetøyet;-) Av og til vil han ha smør i stedenfor, men det er ikke ofte. 

Så vi har jo tenkt at JT sikkert har mangel på viktige stoffer/vitaminer i kroppen. Så under narkosen på fredag fikk vi legen til å bestille opp mange blodprøver. Alt av vitaminer, blod, jern og blodplater. Resultatet var overraskende. JT mangler ingenting. Tenk det!!! Det var ikke det svaret jeg ventet meg, det må jeg innrømme. 

Det virker som dette er et kjent fenomen hos barn med autisme, dette med et ensidig kosthold. Jeg har jo fått en del nye kontakter etter jeg startet med bloggen og mange sliter med det samme som oss. Men JT har bestandig hatt en fin hudfarge og ser veldig frisk ut. Han er kanskje litt kraftig, men det kan komme av for eksempel av de store søvnproblemene han har. Eller så kan det også være at han ikke er så aktiv som andre barn for at det er vanskelig for han å forstå sosiale regler og regler innen idrett. Da blir det automatisk at de trekker seg unna slike aktiviteter for de føler ingen mestring på det området.

Mestringen får JT i vannet. Det er virkelig hans element. Da glemmer han både tid og sted og nyter hvert sekund han har. Du ser det lyser av øynene hans. I vannet er han liksom uslåelig. Der er plassen hans, paradiset. Han svømmer, flyter på rygg og han kan til og med flyte mens han sitter i vannet. Som en kork den gutten der 😉 Men det er viktig å få dyrke sine interesser når man har så mange andre utfordringer. Å føle mestring i en ellers så utfordrende verden, det er viktig det.

Ha en fin dag

#autismekosthold #autismeutfordringer #autismemestring #autismetrivsel

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg