Opptil 30% bedre hørsel

Det er ganske mye det. JT har så tykt og seigt sekrét i ørene at det påvirker hørselen ganske mye. Men akkurat nå er det bedre. Det er jo fordi kirurgen laget et snitt i begge trommehinnene og fikk sugd ut alt som lå der. Det kommer nok tilbake, siden han har mye i bakøret også, men det blir nok å ta en stund før det fylles opp. Det kan jo hende at med en skreddersydd behandling at JT er heldig og at vi blir kvitt galskapen for godt. For disse betennelsene er vi ikke så glade i.

JT skal få ta det rolig en god stund fremover. Vi må være sikre på at han blir frisk denne gangen. Men vi skal utnytte situasjonen litt for å øve inn uttalelse av bokstaver på nytt. For når han hører så dårlig over så lang tid blir uttalelsen mye mere utydelig. Det er jo en selvfølge for han hører det ikke selv så godt. Det er de samme bokstavene som “faller” litt bort. Slik som B, D, F, G, H, M, N og V. De blir det bare tull med etter lange perioder med dårlig hørsel. Så litt lette oppgaver skal vi nok få gjort.

Ellers har jeg tenkt at vi skulle plante litt frø som JT kan få stelle litt med og vanne. Ikke så mange sorter, men noen få. Gulrot, eller “carrot’s” som JT skriver ;-), skal vi hvertfall plante. Sist vi var på ferie skrev han noe på pc’en sin som vi lo sånn av. Det sto: “No carrot’s? They dig your garden, they don’t beg your pardon. They eat your snack”. Vi holdt på å le på oss en brokk eller to. Det har han tatt fra tegnefilmen om Ole Brum der denne kaninen i filmen blir så sint for at alle gulrøttene blir spist opp av gnagere i hagen.

Blir jo litt overrasket over hva han klarer å forstå. Det er ikke tekst på filmene han ser på engelsk, så han hører bare etter og skriver i vei 🙂 Litt stolt blir man jo da. JT har virkelig blitt en kompetent skriver. Og ikke minst: han elsker å skrive på sin pc. Det har utviklet seg så mye det siste halvåret at jeg er skikkelig imponert. Det hadde jeg ikke trodd for noen år tilbake 🙂 Aldri mist troen på disse barna, det bor mye mere i de enn de viser. La de trives og holde på med sine favoritt-ting i opplæringen, det lønner seg stort.

Det første JT gjorde etter han våknet fra narkosen var å skrive på pc’en :-)…..

…..og det fortsatte helt til vi var hjemme 🙂

Ha en fin dag

#autismeopplæring #autismealdrigiopp #autismenonverbal 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg