En plante trenger riktig pleie for å blomstre lenge

Det er jo slik med alle levende ting. Én plante trenger ofte vann, en annen trenger det sjeldent. Noen tåler mye sollys, andre tåler det ikke. Noen trenger varme, andre vil ha det kjølig. Noen trives ute, andre inne. Noen må ofte ha ny jord, andre trenger det ikke. Også må det være riktig ph på jorden 😉 Alle har forskjellige behov for å blomstre lenge. Noen tåler mye, andre tåler nesten ingenting. Det tar tid å lære seg hvordan hver plante skal trives over tid og blomstre.

Slik er det også med vår spesielle gutt. Fin-justeringer hele tiden. Det er om og gjøre og ikke “over-vanne”, heller ikke tørke for lenge,  men hele tiden se fra dag til dag hva som trengs for han skal blomstre over tid. Disse justeringene kan være ofte….men kan også være sjeldent. Hver dag tilpasses etter hvilket humør han er i eller hvordan natta har vært. 

Det er ikke lett skal jeg si dere, men likevel føler jeg nå at vi kanskje har funnet måten JT “blomstrer” best mulig på. Hvertfall akkurat i denne mørketiden. Så kommer våren og da blir det plutselig andre måter som fungerer bedre. Da er det å justere litt på “vanninga” igjen. 

Ja, JT er vår lille spesielle blomst som trenger langsiktig pleie for å holde “blomstringa” i gang. Av og til tåler han mye, andre ganger lite. Så det er en fin linje når det kommer til å holde motivasjonen, humøret, læreviljen og helsa oppe og få det til å fungere i lang tid. Men det er ikke farlig når man har de beste rundt seg, som har “grønne fingre”, og hjelper til med alt som trengs for at vår spesielle gutt hele tiden blomstrer og har det fint 🙂

Ha en fin dag

#autismeutvikling #autismetrivsel

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg