En uheldig start på året

Så da blir det sykehus i morgen. 1.nyttårsdag var JT uheldig og fikk seg en smell. Sent på kvelden hadde han en idé om noe som skulle gjøres på badet. I full fart sprang han mot døren, satte tåa i dørkarmen og falt overende mot flisene på gulvet. Ingen gråt, bare ynking. Men han ble helt hvit på leppene. 

Vi stablet han på do-lokket og fikk sjekket foten. Det vistes godt at han hadde slått hele foten, men han haltet seg inn på rommet. Allerede da fikk jeg en dårlig mage-følelse. JT sovnet etterpå så vi måtte vente og se det an til neste dag. Når han våknet var han glad og fornøyd. Haltet litt, men tok seg flere “ballerina-snurrer” på stuegulvet. Det så ut som foten var på tur å komme seg.

Men utpå ettermiddagen ble det bare verre og verre. Ga gutten paracet da han viste ubehag. Er så vanskelig når han ikke kan forklare. Og noe gråt er det ikke, smerteterskelen er så høy at det er skummelt. Vi ringte legen og han kom. Men JT ville ikke la han sjekke foten. Gutten haltet seg på rommet og gjemte seg under dyna. Legen sa at han trodde bare han hadde forslått seg. Jeg sa at JT gikk på foten sist da han knekte to tær og knuste noen biter på stortåa og at min magefølelse var at dette måtte vi sjekke. Han var enig.

Jeg er så glad for at vi fikk time på akutten allerede i morgen, for etter legen dro ble det enda verre. Han klarte ikke å trø på foten i hele tatt i går kveld og det var likedan når vi sto opp i dag. Så han har slått seg kraftig. Da blir det narkose i morgen og røngten. Så får vi se hva som plager han.

Men siden JT har en smerteterskel jeg bare kan beundre, så ligger han i sofaen og ser film og ler så det triller. Han får smertestillende, men må bæres dit han skal så vondt har han. Men får i seg mat og drikke og fungerer ellers greit. En uheldig start på det nye året, men vi får satse på at vi tar det igjen når foten blir bra 😉

 

Sofa-kos, paracet og film, slik blir dagen i dag.

Ha en fin dag

#autismenonverbal #autismespråkvansker

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg