En god nok jul

Var ei venninne av meg som sa de ordene. Det fikk meg til å tenke litt. For det er jo det som gjelder, at man har en god nok jul. God nok for deg og familien din. Og det har vi hatt. Juleferien har vært helt ok, men langt i fra perfekt. Men trenger den å være perfekt? 

I mange autisme-familier er nok julen langt fra perfekt. Men man former den etter hva som er best for barnet og seg selv. JT har hatt noen gode netter….eller formiddager…..ja sånn søvnmessig. Litt vanskelig å komme i rett døgnrytme når han går fra å sove tre timer i døgnet til plutselig å sove ni timer. Slik ble det midt i jula for oss. Men da ble det slik at vi måtte snu litt på døgnet alle mann. Middag på kvelden, kveldsmat langt etter midnatt osv osv.

Når vi da endelig hadde klart å få døgnet sånn høvelig på greip, slo han til med et par netter på tre timer igjen. Ja….da må man starte på nytt igjen. Men slik er det bare. Vi har uansett hatt en fin jul. Vært sammen med familien, vært ute med sparken, spist god mat, fått fine gaver, latter og lek og feiret nyttår med alt som hører til.

I dag er siste dagen med ferie. Den skal nytes for fullt. Her er ikke julen plukket bort. Det blir ikke gjort med det første heller. Vi skal heller nyte siste feriedagen først, så vil jeg bare tro at det kommer en natt eller to der julen kan plukkes bort uansett 😉

Ha en fin dag

#autismejul #barneautisme #autismenonverbal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg