En innholdsrik helg

Fredags kveld fikk vi låne en dagslys-lampe. JT har slitt så med å få sove i det siste. To til tre timer sammenhengende, det blir altfor lite. Etter lampa kom i hus har gutten kommet seg tilbake til fem-seks timer på på puta. Merker det så godt på JT, litt mere opplagt på dagtid og smilet er å se oftere. Men det tar nok en liten stund å komme seg helt etter flere uker med hangling.

Lyset skal egentlig bare stå på en liten stund om dagen, men JT ville ha den på med det samme han våknet og hele dagen. Likte dette lyset godt 😉 Han tok bare solbrillene på seg når han hadde behov for en lys-pause. Hehe bra han finner løsninger. I det siste har han slått av alle lysene rundt seg, tror han har vært overstimulert på grunn av lite søvn. Men lampa ville han ha på. Så takk til vår helsesøster i kommunen for lånet, som alltid gjør sitt beste for å hjelpe oss <3

Lørdag hadde vi brann i huset. Heldigvis var jeg og JT stått opp. Brannen ble oppdaget relativt fort, men fy flate for en vaske-jobb det var etterpå. JT ble litt stresset opp med det samme stakkars. Det luktet sterkt og brannalarmen bråket noe voldsomt. Kattene lå under senga til JT og var kjemperedde de også. Det ble noen timer med vasking, men JT var flink og ville hjelpe. Man blir litt ekstra varsom etter en slik hendelse, det merker jeg godt. 

Husk å bytte batteri i røykvarslerne deres nå i jula og sjekk at de virker. Det er så viktig, men så lett å glemme. Gå gjerne igjennom med barna hva man skal gjøre hvis uhellet dukker opp. Jeg hadde en gutt som ble så redd at han gjemte seg under dyna på rommet sitt. Ikke optimalt, så her skal det skrives ut en instruks i bilder ved brannalarm. Det har vi gjort på skolen, men ikke her hjemme. Blir nok en brannøvelse her i huset i nærmeste fremtid. Kjempeviktig at barna vet hva som gjelder i slike tilfeller: å komme seg ut.

Ha en fin dag

#autismesøvn #autismedagslys #autismeutviklingshemming

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg