Advent er en spennende tid

Åååh som JT koser seg disse dagene. Fine stjerner i vinduene, adventstaker og ikke minst julekalenderen. På torsdag da jeg satte opp kalenderen ble JT i ekstase. Så i ekstase at han ikke fikk sove. Han sa: “ein”, ville åpne første luka på kvelden;-) Jeg forklarte at først måtte vi sove, så skulle vi åpne luke nr en. Gutten løp på rommet, pekte på bildet sove på dagsplanen. Han ville jo prøve, men det har vært vanskelig på søvnfronten for gutten. Han sovnet ikke før seks på fredags morgen og det med medisiner.

Men når han sovnet fikk han til å sove noen timer sammenhengende. Det var godt både for liten og for stor. Jeg og min datter satt lenge og ventet på fredag på at JT skulle våkne. Vi fant ut at han hadde godt av å sove så vi lot han sove ut. Da han våknet var det en lykkelig gutt som kom inn i stua. Vi hadde laget til på spisebordet med pepperkaker og melis i flere farger.

JT ville ha frokost først så han bare så på kakene, smilte og danset. Så ville han selvfølgelig åpne luke nr en. Utover dagen begynte vi å forberede advents-pynten som skulle opp. Gutten var så fornøyd da han fikk en stjerne i vinduet og et mini-juletre på kommoden sin. JT elsker alle disse julelysene så han er veldig fornøyd når vi når adventstiden.

Endelig forstår han at vi bare kan åpne én luke om dagen. Det har vært et problem før. Da ville han åpne alle lukene pluss at han gjerne grafset til seg i smug alle andre sin kalender. Men nå er det ikke noe mas. Så fornøyd med den ene lille sjokolade-biten om dagen. Det er godt, for det var et evig mas hele dager på grunn av det. Måtte passe på hele tiden, eller så var alt borte på null komma niks 😉

Ønsker alle en fin advents-tid 

#autismejul #autismeadvent #autismeforventninger

2 kommentarer
  1. Så herlig! Her i nabolaget skytes det opp raketter nå. Må ut å hente katten. Hun er livredd raketter

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg