Plaster har vært på “fy-listen”

JT har fått panikk når han har sett plaster. Det har vært så ekkelt i hans hode at heller ikke de rundt han har fått hatt det i fred. Da kommer han i full fart og river det av. Så den perioden der han hadde gips i flere uker var helt forferdelig. Det var da vi fant han med tang og saks på rommet sitt. Gipsen skulle av 😉

Vi har prøvd i flere år og vise han plaster. Klistret det på for å vise at dette ikke er noe farlig, men uten hell. Han har nesten fått pustevansker av synet. Samme med støttebandasje, veldig farlig det også. Helt til i går. Da sto han på badet og lekte med vann mens han studerte seg i speilet. Da fant han støttebandasje i skapet. Han lo godt og høyt, jeg skjønte at rampen hadde planer 😉

Med litt rask pust og hysterisk latter tok han bandasjen rundt hodet. Så seg i speilet og lagde grimaser. Så ville han spille rollespill. Latet som han gråt samtidig som han fikk noen latterkramper inni mellom. Det er jo så gøy når JT er “slått på”. Da er han kontaktsøkende og er så tilstede i nuet. Det ble noen timer på badet gitt. Han hadde det så gøy.

Etter en stund åpnet han skapet igjen. Joda, nå skulle han sjekke ut plasteret. Det store, skumle plasteret. Mens han åpnet pakken kom en nervøs latter. Hadde så lyst å prøve, men gud så skummelt. Jeg hjalp han å få av lappene så tok han over. Klistret det over bandasjen han hadde på hode. Da startet han med latterkrampene sine igjen. Nesten som at latteren kom av at han turte å sette det på. Det var en morsom kveld både for han og meg.

Godt å se at JT kommer over alle farene han mener er overalt. Tenk at et plaster skal lage så mye krøll for en gutt. Så mye krøll at han kan få problemer med pusten av det. Slik er det med mange ting. Men helt av seg selv klarer han å komme seg forbi skrekken. Er godt å se for oss, og sikkert veldig stas for gutten vår.

Ha en fin dag

#autismeangst #autismemestring #autismeutvikling

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg