Hjemreisen

I dag skal vi starte på reisen hjemover. JT er klar som et egg. Tror han gleder seg på grunn av at det står et tog-bilde på dagsplanen. Det er alltid populært. Natt-tog fra Værnes. Men først blir det fly i seks timer. Gutten elsker å reise, så et døgn eller to på reisefot er ingen problem. Men han kan bli lei når vi sitter på ferja like før vi er hjemme.

Men slik er det vel for oss alle. Når man er like rundt hjørnet til å nå hjem, kjenner man hvor godt det blir å komme hjem i sitt eget hus. JT og vi har hatt en fin tur. Men å reise med barn med spesielle behov er aldri 100% ferie. Det er mange hensyn å ta og det er ikke ofte våre ønsker får liv i seg, for vi må ta hensyn til gutten hele tiden.

Bare det å gå ut å spise en middag byr på problemer. Mange og høye lyder gjør gutten stresset. Slik er det jo å være høysensitiv, alle lyder høres like godt. JT blir fort i dårlig humør av slike ting. Men nå har han fått øve seg mye på det. En gang om dagen hvertfall, har vi vært ute og spist.

Ellers synes jeg JT prøver seg på flere nye ord. Han er så ivrig på å prate når noe fenger ekstra godt. Basseng-bading gjør noe med gutten. Han har også fått rørt seg mye. Opp og ned trapper til vann-skliene hver dag. Fire-fem timer i strekk. Ser jo at hoftene har myknet opp mere enn vanlig, bare måten han går opp trappene er annerledes enn vanlig. 

Alt i alt har dette vært en fin tur. Relativt godt med søvn og fine dager. Mye øving og jobbing med JT, spesielt det å ta hensyn til folk rundt, køer og turtaking. Vi har til og med fått solbriller på, noe vi virkelig har prøvd i mange år 🙂 Gutten har trivdes og det synes godt.

Ha en fin dag

#autismedagsplan #autismenonverbal #autismeADL #barneautisme

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg