Nye briller

Vi kom oss til byen og fikk gjort det vi skulle. Først dro vi til søstera mi. JT hadde bilde av henne på dagsplanen og bilde av sove. Så når vi kom inn dit sprang han rett inn på soverommet. Ikke på gjesterommet, men i sengen på hovedsoverommet. Gutten vil ha det på stell, hehe, den største sengen skulle han ha. Men når jeg tenker meg om så fikk ikke JT se inn på gjesterommet når vi var på besøk der sist. Så han visste bare om det ene soverommet.

Han fikk ligge der på hovedsoverommet for søstera mi skulle på nattevakt. Og der sov han godt. Sovnet 23.30 og sov til klokken var over ti neste dag. Godt. Det tok lang tid før vi kom oss til byen. JT ville bare være inne. På dagsplanen sto det bilder av butikk, briller og drage. Drage-bildet satte han på planen. Han ville ha ny for den gamle dro til havs.

Så når klokka var der dro vi mot byen. Men JT ville ikke inn til optikeren. Han ville kjøpe drage først. Så til Ringo bar det. Var på lekerommet der en stund, så kjøpte vi drage. Gutten var kjempefornøyd. Da var det optikeren igjen. Vi hadde heldigvis god tid. JT ble med inn og satte seg i sofaen. Vi fant tre-fire innfatninger som han skulle prøve.

Gutten prøvde alle. Fant en brille som satt godt og som han ville ha. Da ville han ha de på, uten glass, og ville ha lua på så vi kunne dra 😉 Men vi var ikke ferdige enda. Det måtte måles avstanden mellom øynene også. Litt motvillig hørte han etter og fikk en linjal-ting satt på nesen sin. Det likte han ikke, men han godtok det. Så da var det gjort. Flink gutt var han.

Så om 14 dager får vi komme å hente brillene. Kan jo hende at JT syntes det var rart å dra ut av butikken uten brillene han fikk, men det blir han å forstå når vi henter de. Nye glass er bestilt så nå blir han nok fornøyd. Vi skal avtale med optikeren at han måler øynene når vi kommer tilbake også. Vi må venne han på dette og vise han at dette ikke er farlig, men han var mere tålmodig nå enn noen gang 🙂

Ha en fin dag

#autismebrilletilpassing

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg