Dagen ble likevel bra

I dag hadde vi planen ferdig. Meningen var at vi skulle komme oss til skolen. Men det ble ikke slik som vi hadde planlagt. JT hadde en helt grei natt og våknet av seg selv halv sju. Så ble det en eksplosjon på rommet. Gutten gråt og var sint med det samme han våknet. Dagsplanen var IKKE godkjent, og det var den samme dagsplanen JT fikk kvelden før som han da godkjente med en tommel opp.

Der sto det at vi skulle dekke bordet, spise frokost og deretter dra på skolen til mat-friminuttet for å jobbe. Det gikk ikke du. Han slo seg skikkelig vrang og ville ikke være med på noenting. Slo etter meg hver gang jeg kom inn på rommet for å prate.

Etter to timer med gråt og krangling kom han likevel til frokost-bordet. Spiste litt, så var det inn på rommet igjen. Hørte på lang vei at han var misfornøyd. Jeg må innrømme at jeg kjenner litt på den vanen at vi må på skolen hver dag. Ble stresset over at det ikke gikk.

Den nye ansatte, BPA’en, sa at vi bare skulle ta bort bildet av skolen og bytte det ut med noe annet. Så vi gjorde det. Gutten har ørebetennelse og det er ikke sikkert at han er i form til vanlig skoledag i hele tatt. Men ut en tur skulle vi, det var målet med dagen. Ut å røre litt på kroppen.

Så vi foreslo at vi kunne gå ut å tegne opp paradis, for så å leke litt og hoppe. JT ble med med det samme. Lykkelig kom han sprettende ut i gangen, klærne kom på og vi var klare alle mann. Gikk ned på veien og tegnet opp, ikke bare en, men to paradis som hang sammen. Gutten var ivrig og smilte fra øre til øre. 

Det gikk så bra. JT ventet på tur, telte til 20 både når vi og han hoppet (det var 20 ruter) og ikke minst fikk han rørt litt på kroppen. Så dagen ble ikke mislykket likevel. Vi fant smilet hans, øvde på uttalelse på tall, var i aktivitet og han lekte godt sammen med oss. Så alt i alt fikk JT øve på mye. 

Det er litt vanskelig enda for meg å tenke utenfor boksen. Vi er vant til at skolen er vår plattform og at det er dit målet er å komme. Men så var jo målet med å skaffe et eget team rundt JT at vi ikke skulle føle oss låst på en plass. Tar nok litt tid å slippe den vanen, men det fungerer veldig bra. Er storfornøyd jeg, og det virker det som gutten vår også er.

JT og hans nye BPA i god lek.

Ha en fin dag

#autismeBPA

2 kommentarer
  1. Tenker det var godt for han å bli møtt på at han kanskje ikkje følte seg frisk nok for skulen. Og løysinga var jo fin <3

  2. Oppoveriegettempo: ja det gikk veldig fint. Det ble hvertfall noe. Kunne fort ha blitt at vi bare hadde vært hjemme jeg og han hvis det hadde vært vanlig skoledag. Han er jo bare 10 år og trenger å leke litt og føle seg som et barn. Synes denne ordningen passer gutten vår veldig bra 🙂
   God helg til deg og dine

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg