Ørebetennelsen har tatt seg opp

JT er så plaget med ørene. Ikke engang øre-nese-hals-legen finner ut av hva det er. Han er like plaget året rundt så det har ikke noe med verken kulde eller andre ting. Det ble jo tatt en blodprøve som ble sendt til genetikk-senteret i Oslo for lenge siden. Men har ikke hørt noe enda.

Håper de finner ut av det. Da hadde vi hvertfall fått noe å forholde oss til. Jeg vet at de spekulerer på om det kan være en type cilie-svikt, som er problemer med flimmerhårene. Heldigvis er det bare ørene som er et problem. Flimmerhår har vi i alle slimhinner så det kan gå utover veldig mye, både pust og andre ting.

Nå har vi prøvd å dryppe ørene til JT noen ganger i sommer uten hell. Så nå må vi tenke at vi har brukt feile dråper til den bakterien som herjer på. Så jeg må ringe å få ny medisin i dag. Er jo helt forferdelig å ha vondt i ørene. Han gråter mye og det lukter vondt fra de. 

Så da er det bare å krysse fingrene for at det blir borte etterhvert. Hvis ikke må vi i narkose igjen. Det er liksom siste utvei. I narkosen bruker legene å stikke hull for så å suge ut vesken i øret. Så fyller de ørene med pencillin. De tar også prøver av smusset for å finne rette medisinen, den må vi som regel bruke en ukes tid etterpå. Men da holder det seg borte en stund.

Det er så lett å finne ut om det er ørebetennelse. JT klager nesten aldri, men kan være veldig sur. Også lukter det ille. Han blir også veldig utydelig i språket. De få enkeltordene han sier blir bare mere og mere borte. Veldig synd, for det er mye jobbing for å få frem disse ordene. Så da må man starte litt på nytt da. Øve seg opp igjen. Jaja, vi får håpe på det beste.

“Professor JT” 🙂

Ha en fin dag

#autismehørsel

4 kommentarer
  1. Eg hadde mye ørebetennelse da eg var liten, så fra tenårene mye halsbetennelse og problemer med bihulene. Så i voksen alder fikk eg fjernet mandlene, da ble det et nytt liv for meg. Nå er eg kvitt disse problemene, i tillegg er det mye lettere å puste gjennom nesen. En jeg kjenner der datteren og hadde mye ørebetennelse, skyldte ørene hennes med saltvanns dråper hver gang hun hadd badet, da ble det mye bedre..

  2. Jannike: ja det har vært diskutert om han skal fjerne mandlene. Men legene mener det er noe annet som plager han. Har fjernet den falske mandelen for noen år tilbake. Hvis det er noe med flimmerhårene er det ikke noen løsning å fjerne mandlene. Håper vi får svar snart. Ha en fin dag

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg