Multi-tasking

Det er ikke noen tvil om hvor JT lærer seg alle disse engelske orda. Det er absolutt ikke fra meg, men fra youtube. Filmer med tekst og slikt sitter han å ser på hver morgen og kveld. Det som er rart er at han tar det til seg så fort. Det er faktisk nok at han ser ordet en eller to ganger så kan han det. 

Merkelig siden at han har så tungt for å lære seg vanlige ting som for eksempel ADL (dagligdagse gjøremål). Men interessen er stor for å skrive på pc og lære seg nye ord, det er nok det som driver han. Det er også derfor vi prøver å gjøre ting han må lære seg morsomt, slik at interessen for ADL øker.

Når han ikke finner orda på engelsk selv, setter han på video-snutter til han finner ut av det. Her om dagen satt han i stuen ved spisebordet med to pc’er. Den ene så han på youtube på og den andre brukte han til å skrive ord på med programmet symwriter. Så skrev han hopscotch. Jeg hadde ikke peiling på at det betydde å hoppe paradis, men det gjorde tydeligvis han. Det er noe han har vist interesse for i det siste, å hoppe paradis.

Slik kan han sitte å multi-taske med to pc’er, helt til han får svarene han leter etter. Når han ikke klarer det selv, henter han en voksen, pauser filmen, peker på det han vil vite og da lærer seg ordet på 1-2-3. Jeg må ofte bruke google translate, det liker han. Han har forstått det at når jeg henter mobilen min og begynner å taste, da finner vi ut av det. For gutten vil ha svar med en gang og ikke om en time 😉


 

Ha en fin dag

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg