Slippe fuglen litt ut av buret

Mitt største mareritt er at JT skal komme bort fra oss. Det må være det verste som kan skje. Ikke her på øya vår, men når vi er på by-tur eller på ferie i utlandet. Ikke svarer han når vi roper navnet hans, heller ikke kan han prate noe særlig. Eneste som er hans styrke, som kan hjelpe han i utlandet, er at han husker bestandig hvor vi bor. Han er en levende GPS.

Men dette har vi vært redd for siden JT var veldig liten. Det har gjort det slik at hver gang han tar fart og løper en vei, så roper vi til og løper etter. En slik skrekk gjør at vi antageligvis stopper han alt for ofte. Til og med når han bare vil se på noe i en butikk eller bare vil hente noe.

Så han synes nok selv at vi er litt for strenge på det han også. Men det har vært så ille i tankene om hva som kunne ha skjedd at jeg har drømt om det mange ganger. Kan våkne opp midt på natten med en skrekk-følelse som gjør det vanskelig og sovne etterpå. Helt forferdelig.

Men så er det faktisk slik at JT selv er veldig redd for å miste oss ut av synet han også. Så han drar ikke så langt. Også er han mørkredd, og da er det godt å holde i mamma’s eller pappa’s hånd på kveldene. Heldigvis for at han i syv-års-alderen ble mørkredd;-) For det var han ikke før. Da løp han overalt i full fart.

Men siden han er så forsiktig blitt nå, må vi slippe han litt. JT har bestandig voksne øyne på seg, og det skal heller ikke forandre seg. Men å tviholde og stoppe han hele tiden, det må vi slutte med. For av og til er det bare han som vil snu å hente noe eller inn for å se på noe. Og det må han få lov til tenker jeg. Er jo en type utvikling det også. Vi må hjelpe han å bli mere selvstendig og dette er en måte å hjelpe han på 🙂

Vi har vært litt bortskjemte de siste årene på ferie at han vil sitte i rullestolen. Men den driver vi å venner han av litt nå. Han har blitt så flink å høre etter når vi sier at han må vente og flink å gå dit vi går. Det er godt. Så nå må vi la han få bestemme litt selv og slippe han litt mere fri. Blir sikkert vanskelig, men vi får prøve oss frem.


JT fikk besøk av en som var assistenten hans i fjor. Det var stas for oss alle å se han igjen ♡

Ha en fin dag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg