Det nye teamet

Tankene svirrer. Gleder meg til å se hva dette nye opplegget blir til. Og ikke minst hvem teamet blir å bestå av. Det er viktig i en slik jobb å ha hjerte for barn med funksjonshemming. Føle det at dette er det de vil, til og med på de tunge dagene. For slike barn som JT må ha en tilpasset hverdag, med innhold som gjør at de vil utforske verden og lære seg nye ting.

Man må tørre å dumme seg litt ut. Ikke være så selvhøytidelig. Som når JT vil rulle i gresset, da er det greit om de som er med han også hiver seg rundt og ruller sammen med han. Eller når han plutselig midt på veien vil ha seg en dans at man da danser sammen med han, det er faktisk veldig gøy 🙂 Da er det lett å komme innpå han og det blir lett for å finne kjemien. Når han trives, ja da kommer resten av seg selv.

Så jeg håper at det er noen der ute som er leken og byr på seg selv som søker. Da tror jeg det vil gå av seg selv. JT er en leken gutt. Kjenner du han, er det lett å snu en negativ dag til en positiv en. Det er nok å stikke han i sidene, kile og smile. Da er han som regel med på leken. Eller å plutselig begynne å kapp-løpe og sier klar ferdig gå, da kommer latteren og han hiver seg med.

Lett og god stemning. Det er liksom det som virker. Får du det til, tåler han også det som ikke er så gøy; å pushe grenser, jobbe og lære nye ting. Da strekker han seg sakte, men sikkert. Og det er jo det som er det store målet, at JT skal utvikle seg i hans eget tempo.

Jeg tror også man må ha egenskapen til å se hele gutten, og ikke minst se og forstå hele døgnet hans. For han skal ikke bare fungere godt i 4-5 timer, han skal helst ha hele døgn som er positive. Når han kommer hjem og ikke er sliten, men klarer å bli strekt litt der også og ha overskudd til å være blid og fornøyd. Da får man en fin flyt og læringskurve hele døgnet.

Jeg har jo selvfølgelig noen ønsker om hvem som kunne vært et slikt team for JT. Men nå er det ikke jeg som bestemmer. De må ønske det selv også. Så her er det bare å krysse fingre og alt man har. Kanskje….bare kanskje er vi så heldige å får et drømme-team 😉

 

Ha en fin dag

#barneautisme

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg