Prosjekt søvn

Så nå har vi prøvd i fire dager med å gi JT denne blandingen av paracet og ibux på kveldene, slik som legen ville. Dette var for å utelukke at det ikke var noe smerter som gjorde at gutten ikke ville sove. Greit å utelukke det vi kan før vi legger en plan videre. Etter disse nettene kan vi si at det ikke har hatt noen virkning. JT har ikke sovnet fortere av det, så da er det ikke det som er problemet.

Vi har i mange år slitt med at JT bare sover ca 4-6 timer. Men det er såpass mange timer at vi har fått sove nok til at vi har klart oss greit. Men de siste ukene har det vært bare 2-3 timer døgnet. Da begynner det å bli tungt. Tungt å stå opp, tungt å holde seg oppe og tungt å gjøre noe som helst. Uten søvn fungerer vi dårlig gitt. Jeg har vært på tur i kjelleren disse ukene, og det tror jeg resten av gjengen også har vært.

JT har også begynt å vise at han har mistet energien. Han som er overlykkelig med fire timers sammenhengende søvn, har vært veldig sliten. Han ville ut en tur her om dagen, så vi kledde på oss og var å lekte i snøen. Men han ble så sliten av det at vi måtte gå inn før halvtimen var gått. Så rart da at han ikke får sove mer. Forstår meg ikke på dette jeg.

Er spent på hva neste trekk blir. Skal ha et telefon-møte med legen i dag der vi skal oppsummere helgen og diskutere veien videre. Håper han har noe lurt på lager, for jeg er faktisk redd for at dette over tid kan gi gutten vår større helseproblemer. Kjenner det jo selv. Hjertebank, svimmelhet, humøret skifter fra minutt til minutt og det føles ut som kroppen bare vil kollapse til tider. Tenker at han kjenner på det samme.

Ikke greit å ikke få sove, når kroppen maser etter søvn. Det er jo det som er søvnproblemer. Men dette skal vi klare å komme oss over. Denne legen jobber med dette til daglig, så han vet nok råd. Vi må bare bli flinkere til å spørre om hjelp når vi trenger det, til rett tid, ikke vente til vi nesten stuper. For det er ikke slik at man bare gir noe så de får sove. Ting må diskuteres og man må utelukke en del ting før man kan gi medisiner. Dere skal få en oppdatering på planen videre.

 


 

Ha en fin dag

#autismesøvnvansker #autismeangst

Siste innlegg