Autisme og overvekt

JT er en kraftig gutt. Han har ikke bestandig vært det, men de siste par årene har han økt vekten mye. Dette har jeg selvfølgelig bekymret meg over. Men jeg tror det ofte går igjen til barn med lignende diagnoser. De blir ofte passiv i lek for de ikke forstår seg på regler og lignende. Blir vanskelig å spille fotball når du ikke forstår deg på reglene. Dette er nok en stor utfordring for de fleste med psykisk utviklingshemming. Men likevel er det kjempeviktig å finne, om så én ting, noe de kan røre kroppen sin til.

Så å få disse barna til å være med på slike aktiviteter blir vanskelig jo eldre de blir. JT liker aktiviteter som han mestrer. Det har han funnet i svømminga. Det å være i vann er hans favoritt. Han flyter på rygg som en kork og er mye mer aktiv i bassenget og i havet enn i andre aktiviteter. Derfor bestemte vi oss for å få basseng i hagen. Der kan han være på timesvis hver dag når badesesongen er her. 

Vi monterte bassenget ned i september, for det drar for mye strøm i vinterhalvåret. Men nå skal det opp igjen. Jeg gleder meg til denne perioden igjen. Da vet vi at vi klarer å aktivisere han såpass at han ikke legger så mye på seg. Det er jo viktig for han at han har noe å holde på med som gjør at kroppen holder seg frisk.

Så nå har vi begynt å planlegge årets badesesong. Om en mnd tid skal det være klart. Vi må gjøre litt vedlikeholds-arbeid før vi er klare. JT kommer til å bli i ekstase. Det som også er så bra er at han sover bedre når han får bade. Da er han trøtt og god utpå kveldene, og trenger litt mere søvn. 

Det å ha en aktivitet som han mestrer er så viktig for selvtilliten hans. Da er det hans tur å vise vennene sine hvor mye han får til. Vi bruker å ha en til to på besøk i gangen, det er nok for JT. Blir det flere trekker han seg unna og går inn. Blir for mye for han da. Har fungert bra det. Så det blir vi nok å fortsette med. Er jo fort at det blir en samlingsplass for barna og det er ikke det som er målet. Målet er at JT skal ha godt av det og holde seg i aktivitet. Så nå er det bare å finne badebuksa, for snart starter vi badesesongen her hjemme 🙂

Ha en fin dag

#autismeovervekt

 

4 kommentarer
  1. Flott at han er glad i å bade og har funnet en ting som han mestrer. Veldig fint basseng 🙂 har å vurdert å kjøpe basseng, mini her elsker også å bade

  2. Anonym: vi kjøpte bassen på toys’r’us. En billig løsning, men kan anbefale det. Så kjøpte vi varmepumpe på basseng.no. Angrer ikke et sekund. Vi skulle uansett bygge ny platt, så ble ikke så dyrt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg