Tunge dager

Det har vært noen forferdelige tunge dager nå. JT har nesten ikke sovet i hele tatt. Vi er jo vant med disse 4-6 timene, men nå har det vært mye mindre. Det startet i forrige uke på torsdag. Da fikk han ikke sove. Sovnet ikke før på fredags morgen. Da var han helt utslitt selv, men virket som han bare ikke klarte å sovne. Veldig urolig og misfornøyd.

Vi tenkte at det var for han ikke var frisk, men ingen feber eller noe. Så sov han i tre timer før han våknet. Ikke mye. Han var sur og lite opplagt hele dagen. Var sikker på at når kvelden kom, kom han til å sovne fort. Men nei, like urolig da. Vi skulle egentlig på denne vårfesten, men hadde ikke sjangs. Han sovnet ikke før det var nesten gått ett døgn igjen, på lørdags morgen kl halv åtte. Og så skjedde det igjen, opp kl halv elleve på formiddagen.

Like sur og uopplagt hele lørdag. Forstår jo det, må være forferdelig tungt for han. Lørdagen gikk og JT holdt seg våken hele dagen. Hadde trodd at han skulle sovne i løpet av dagen, for man kunne se hvor trøtt han var. Men nei. Holdt seg våken nesten ett døgn igjen. Sovnet ikke før på søndagsmorgen. Og hadde også da bare to og en halv timers søvn før han sto opp igjen. 

Men på søndag var han helt i kjelleren. Sovnet kl ni på kvelden. Da var jeg og gubben snar å legge oss. Tenkte at nå….nå får vi sove litt i natt. JT våknet kl ett på natta. Men hadde fått sove litt lenger, så han var blid som en sol. Forstå det den som kan. Vi var helt ferdige. Men han sovnet faktisk på formiddagen så jeg fikk sove litt da. Det fikk ikke mannen min, for han var på jobb da. Vanskelig å få overskudd når det blir så ekstremt lite søvn. Både for gutten og oss. 

Det er nok vanskelig å forstå seg på hvor omfattende disse søvnproblemene er for andre, men det er forferdelig tungt. Ikke bare for JT, men for oss også. Gutten har en helt annen døgnrytme enn oss friske folk. Men i går kom vi oss på skolen en tur og klarte å være der ett par timer. Gikk veldig bra. JT jobbet fint og utførte det vi krevde. Ikke verst med så lite søvn. I dag er vi hjemme for han sovnet ikke før kl syv i morgest. Nå gleder jeg meg til opphold til autismeteamet kjenner jeg. Håper vi får komme dit snart.


 

Ha en fin dag

4 kommentarer
  1. Hei Anita.
   Sender gode tanker til dere alle.
   Dere må være kjempeslitne.
   Håper, dere får den hjelpen dere trenger, uansett hva det måtte være.
   Ønsker alle mange gode dager framover.
   Klem fra meg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg