Finne den rette veien å følge

Det er tusenvis av forskjellige metoder som blir presentert til oss foreldre. Ikke bare av spesialister, men også av andre autismeforeldre. Gode råd om fremgangsmåter, metoder og apper. Det er så mange at av og til kjenner jeg meg usikker på hvilken som er best for min lille kompis. Men det å prøve og feile er nok lurt. Det er jo ikke bestandig at ett spesielt opplegg passer til akkurat ditt barn. Noen ganger må man bare mikse og blande alle.

Da blir det skreddersydd på en måte. Vi har prøvd ganske mye. Fra ny tenkning fra USA til ting her fra autismeteamet. Alt er spennende og verdt å prøve ut, men det blir valgets kvaler. Men vi er nok enda ikke ferdige med å eksprimentere. Det blir vi sikkert aldri. 

Noen ganger har vi stått helt fast med ett opplegg, har bare ikke gått å utføre det på JT. Men vi har kommet tilbake til det etter hvert, for mange ganger er det bare litt modning som skal til. Vi plagdes veldig med dette fra USA. Vi fikk en liten dings som vi skulle klistre øverst på ryggen til JT, NOIT heter den, men JT har panikk mot alt som klistrer seg fast så det var helt umulig. Viktig at denne Noit’en var midt på ryggen noen timer om dagen. Den ga fra seg noen pipelyder og en vibrasjon, hvis ikke jeg tar helt feil skulle den hjelpe han å sentrere lydene uten i fra og da ikke bli overstimulert.

Så vi la den like bak der han satt, for å se om selve lyden hadde effekt. Uansett hvor han gikk, kom vi med denne Noit’en bak han. Det virket uten tvil, vet ikke hvorfor, men det virket. Mindre selvstimulering og mindre frustrasjon. Så den er i bruk enda den. Tror han var den første i Norge som hadde en slik. Hvis han blir skikkelig sint, får meltdowns, så slår vi den på og JT roer seg rimelig fort. Spennende. 

Så det å være åpen for nye ting er bra. Denne Noit’en er utviklet av en mann fra USA som selv har autisme. Han har skrevet mange bøker og har hjulpet mange enormt mye. Legger med en link til en video som dere kan se hvis interessen er der.

Ha en flott dag

 

https://youtu.be/0e9N0vsJcjk
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg