En-til-en-trening

Det kan være en stor utfordring å jobbe intenst med denne type trening. Det optimale er å plassere gutten på en pult, med en voksen rett over. Helst uten noen forstyrrende elementer i umiddelbar nærhet. Så er det viktig å finne en belønning som gjør at barnet vil jobbe. Bare det kan være vanskelig. Det vi har sett er at JT liker veldig godt smil og applaus som en type belønning.

Men så er det slik at han ikke liker denne “bord-treningen” så godt. Eller…..han fordrar den ikke. Hehe, nei kompisen vår gjør alt for å unngå det. Så vi har gått over til å sitte på gulvet og lignende. Men hva gjør vel det, det viktige er at vi når målene. For det er tusenvis av mål og nå. Disse såkalte del-målene. Det er såpass mange at av og til sliter vi med å holde styr på de. Så det er nok viktig og heller jobbe intens med noen få i gangen, da lærer også JT de fortere.

Vi har ikke gått helt bort fra bord-treningen, men det er mindre av den. Vi jobber under lek for det fungerer bedre for JT. Akkurat nå jobber vi med påkledning og språk. Jeg tenker at å fokusere på språk, når han også viser interesse, er det viktigste av alle ting. For får han språk, ja da løsner mye. Spesielt sosialt.

Vi har også jobbet litt med sortering. Det er han kjempegod på. Vi laget til tre plastglass med tre forskjellige bilde-emner på, slik som kropp, frukt og dyr på. Så tok vi frem ca 7-8 bilder av hvert emne fremfor han. Så er målet å få bildene i rett kopp. Dette gjør han så fort og på slutten uten å se på glassene. Vi startet med to glass og har økt til tre. Så blir det flere etter hvert. Og flere kategorier. Det er viktig å kan se sammenhengen og likheten mellom ting. Så må vi bryte det i mindre biter, som å fokusere hva vi har bare på hodet.

Spennende måte å jobbe på dette, men det krever mye fokus og intensitet. Men som sagt er det språket som har første-prioritet. Det å få han til å prøve å si ordene vi sier, også få en “premie” etterpå. Da motiverer vi han maksimalt. Så må vi også trene på å ta bort disse “godene” da. Slik som å gi applaus etter tre ord i stedenfor når han sier ett ord. Mange ting å tenke på, men jeg synes vi er på god vei.

 

Ha en fin dag

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg