Vi rir på en bølge

Dette med å forme ord, er ikke så enkelt. Vi har i årevis prøvd å få JT til å prate mere. Og det har han gått med på, men ikke helt klart det. Så det har gått mer på toneleie. Han har jo vært plaget med ørene siden han var liten gutt, så det er ikke så rart kanskje. 

Noen ord har kommet lettere det siste året. Vi har vært litt mer fokusert på ørene, og ikke minst har det vært mindre ørebetennelser. Det gjør det selfølgelig lettere for kompisen vår. Også virker det som JT er mye mer “i vår verden” for tiden. Denne “autisme-verden” har vært mindre av interesse.

Det er jo kjempegodt. Bare at han følger mer med når vi gjør ting og når vi prater med han, hjelper mye. Virker som han har oppdaget at det lønner seg å få med seg hva som skjer rundt han, i stedenfor å lukke alt ut.

Vi har hatt flere perioder der JT har vært veldig oppmerksom. Spesielt når han har sommerferie. Vi opplevde det også denne sommeren. Det er bare det at denne gangen tok det ikke slutt. Siden han har lukket seg mer etter feriene, ble det slik at vi forventet det denne sommeren også. Men det skjedde ikke. Det har bare fortsatt, nesten hver dag kommer det noen nye ord ut av munnen hans.

Det er så godt at det ble sånn. For hver gang han har lukket seg har vi jo lurt på hva som gjør det. Men gutten trengte bare tid. Tid til å oppdage lønnsomheten med å snakke, å spørre. 

Nå er det jo slik at ordene ikke er klokke-klare, men vi her hjemme forstår. Så må vi bare øve øve øve, for jeg hører at det blir bedre. Det har blitt så bra at jeg måtte spørre mannen min før helga: “Er han non verbal, diagnosen hans heter jo det?” Vi vet ikke, men en ting er sikkert: vi er på vei til å få en gutt som etterhvert vil prate 🙂 Det merker jeg, JT har så lyst til det, at nå er det ingen vei tilbake. Stolt av gutten min, og stolt av oss her hjemme og skolen for at vi har kommet så langt. Så vi rir på en bølge, en bølge som forhåpentlig vis aldri tar slutt.

Ha en fin dag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg