Den beste konferansen noensinne

Var på en konferanse for ett par uker siden. Den hadde overskriften “se meg helt, ikke stykkevis og delt”. Jeg er så glad for at jeg kom meg på den. Alt som ble sagt der, passet JT. Det var utrolig lærerikt og vi fikk mange ideer om hva de neste stegene burde inneholde. Det handlet mye om alle tilleggs-sykdommene hos mennesker med autismediagnoser har.

Vi har jo sett at JT neppe bare har en diagnose. Det ligger mange ting rundt og forstyrrer kroppen. Slik som angst, tvangstanker, søvnvansker og diverse. Mange tror nok at dette går under diagnosen autisme. Gjør ikke det, skjønner dere. Det har vært så store misforståelser rundt dette, at disse stakkarene har gått ett helt liv med disse sykdommene uten å få behandling.

Tenk å være så syk, og ikke få hjelp. Helt forferdelig. Det vi ble fortalt på denne konferansen, var at hvis du fikk bukt med alle tilleggs-sykdommene og bare satt igjen med autismen, var det ikke så stort problem lenger. Da sitter du bare igjen med problemene med kommunikasjon og den sosiale biten. Ja, jeg sier “bare”, fordi selve autismen er ikke hovedproblemet.

Vi “friske” mennesker får behandling rimelig fort hvis vi blir plaget med f.eks, angst. Det skulle da bare mangle, for når man har angst, fungerer man ikke. Da kommer reddhetsfølelsen og alt det andre som følger med denne fæle sykdommen. Så hvorfor er det ikke slik for mennesker med autisme? Jo fordi autismen har blitt misforstått i alle de år. Men heldigvis har noen forsket på dette, og kommet fram til at ALLE med angstlignende sykdommer må få behandling. Også mennesker med autisme.

Det første steget for oss rundt JT nå er å sørge for at han har fine dager, for da reduseres angsten med en gang. Ikke la han bekymre seg over noe, heller gå forsiktig frem og bruke tid på å finne det vakre smilet. Så må vi også få bukt med søvnproblemene. For det alene skaper en frustrert JT. Ikke bare frustrert, men en lite opplagt og lite tålmodig JT. For dette tilskuddet han får av melatonin, hjelper han ikke med å sove lengre. Det hjelper han bare i cirka to timer for å sovne av. Blir spennende å se hvordan det blir etter hvert 🙂


 

Ha en fin dag

#autismeogangst

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg