Inkludering er så nødvendig

Forstår at mange synes det kan være vanskelig når det er med ett barn som ikke prater, men vi trenger ikke å tenke så komplisert. Nei vi gjør ikke det. Hjemme er det f.eks. når JT får pakke sin egen koffert når vi skal ut å reise. Det er ikke akkurat livsviktige ting som blir med ;-), men VI får jo velge våre ting i vår koffert så hvorfor skal ikke JT få det?

Han er så glad når han får pakke de tingene HAN synes er viktig. Danser og synger. Som regel er det bamser og leker….og dagsplanen MÅ være med. Det er veldig viktig at kofferten er ved hans side hele turen, det passer han på 🙂

Inkludering kan være så mye, det å få velge mat-sang på skolen før mat, det å være ordenselev, det å hilse på, det å kaste en ball med noen eller bare det å klappe eller stryke noen på skuldra når man går forbi. Det hadde jo ikke vært koselig for noen barn om de ikke skulle få oppleve slike ting, ikke sant?

Barn generelt lærer fort hvordan de skal forholde seg til andre, også til de som ikke har språk, er døve eller blinde. Det handler mest om at de får informasjon nok fra voksne. Det har jeg vært alt for dårlig på ovenfor JT. Det skal jeg øve på å bli flinkere til, det å stoppe opp å svare barna, for de er så interesserte i JT. Tror det er viktig at de får vite at han kan en del ting som han ikke viser til så mange. 

I dag er første skoledag for JT i 4.klasse. Vi gleder oss vi 🙂 Tror han gleder seg til å være i gym-salen. Den blir ofte brukt.

Ha en fin dag 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg