Mystiske JT

Han er det, vår gode JT. Hvis du møter JT på veien, i skolegården, på butikken eller båten så ser du nok en gutt som du tror lever i sin egen verden. Danser, roper, babler, stimmer, hopper, ler høyt…..helt alene. Det er bare han og hans tanker, ingen andre. Det er nok lett å tenke at den gutten får ikke med seg mye. Men der tar du feil. JT får med seg mere enn du aner. Hvilket kroppsspråk du har, hvordan du går, hvilken stemme du har, hvem du er, om han har sett deg før, hvilke klær du har, hva du lukter osv. Han får med seg det meste. 

Hvis du kommer hit, hjem til oss, kan han unngå å se på deg, ikke gi deg noe oppmerksomhet, bare gå rett forbi deg. Men hvis du drar uten å si hadet blir han lei seg og gråter lenge etterpå. Han ser deg, men har såpass store sosiale vansker at han bare ikke vet hvordan han skal gjøre det.

Men hvis du orker å vente litt, gi han tid og ikke gi opp for fort, da får du se en JT som kan ekstremt mye. Da glimter han til med noen engelske ord, skriver til deg på pc’en, leker med deg og kanskje du får en bamseklem hvis han føler at du liker han. For er det noe JT finner ut av så er det om du godtar han og liker han for den han er. Når jeg skriver dette tenker jeg på et “autisme-ordtak”: don’t try to cure me, just try to understand me. Det passer så godt til disse barna.

JT er en mystisk gutt, det er sikkert. Men hvis du orker å se litt godt etter, vil du oppdage ting du aldri ville forventet. Ikke skryter han hvis han har laget noe eller klart noe heller. Det er liksom ikke han det. Nei, det må du se med egne øyne for å oppdage. Det er viktig å ha tro på disse barna, de er ekstremt smarte og flinke. Men viser det bare til de som står de nær, de som de stoler 100% på og føler seg vel med. Det tar tid og få til å stole på andre når man ikke har språk eller er sosial av seg, men det kommer…..hvis du ønsker å vite og se 🙂

JT bygger selv, følger instruksjonen i boken og finner ut av hvordan det skal gjøres.

Ha en fin dag

#autismenonverbal #autismepsykiskutviklingshemming

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg