Det som er koselig for ditt friske barn, er ikke bestandig så koselig for våre barn

Det er heller omvendt. Det ditt “normale barn” gleder seg til og synes er såååå spennende og morsomt, kan føles helt forferdelig for autisme-barn. Juleverksted, Lucia, julegrantenning, 17.mai, bursdager….ja you name it…alt som skjer sjeldent og innebærer mye folk. Våre barn synes som regel ikke noe om alle disse koselige stundene.

Våre barn liker kjente og faste rutiner, det betyr alt vi gjør hver dag. Der de forstår hva som forventes av de for at det er noe de har øvd på. Ikke bare én gang i året, men det de øver på hver eneste dag. Det er helt nødvendig for de fleste med autisme.

Så når dere ser at vi ikke møter opp på slike ting, ikke la det forstyrre deres koselige stunder. Nyt det med barna deres, for dette er jo noe de har gledet seg til….gjerne i lang tid. Vi derimot har tatt en avgjørelse som er rett for våre barn, våre barn med særdeles spesielle behov. Det er faktisk helt nødvendig.

Mange autismeforeldre sliter med kommentarer fra folk rundt, ofte fra de nærmeste. Det er så sårt, sårt at de ikke ser….eller ikke forstår. Der er vi heldige, for jeg føler ikke at vi har det slik….takk gud for det. Men jeg vet om mange som har det slik. Har de ikke nok med alle de andre kampene de har fra før tror dere? Joda, de har nok det. Det nytter ikke å tvinge disse barna til å like alle disse “koselige” tingene, de er skapt annerledes og det kan vi dessverre ikke forandre på.

Bakedag for JT i dag 😉

Ønsker alle en fredfull og fin førjuls-tid 🙂

 

2 kommentarer
  1. Hei, du skriver det så godt!!jeg jobber med barn og ungdom med diagnoser innenfor autismespekterforstyrrelse og er så enig!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg