Nye oppgaver

Å finne oppgaver til JT som fenger han, er utfordrende. Han er lite interessert i å gjøre en oppgave to ganger. Slik som disse prikk-til-prikk-arkene med tall, de har jeg tatt kopier av fra bøker jeg har kjøpt. Men har han gjort det i boka hjemme, går det ikke å gjøre de samme arkene på skolen. For han har en slik voldsom husk, det er nesten skremmende.

Så vi må være oppfinnsomme hver dag. Finne oppgaver som er kjent, men da helst ikke likt med noe han har gjort før. Dette er vanskelig synes jeg. Sikkert derfor han synes det er kjedelig å lære å kle på seg uteklær f.eks. Han har jo sett oss stå der på gulvet og vist, gitt instrukser og maset tusen ganger. Sikkert veldig lei 🙂

For det er jo ADL som er hovedfokuset. For såvidt er det jo mye som faller inn der. Men det er utfordrende. Heldigvis er det litt enklere hjemme, for her dukker det opp dagligdagse ting hele tiden, som er viktig for JT å lære. Både personlig hygiene, klær, matlaging, rydding og andre viktige ting. 

Det må også gjørest på en morsom måte. Slik at vi får han til å ville gjøre det selv. For JT er en luring som godt kan kommandere og peke, og det verste er at han får oss til å gjøre det også. Det tok mange år for de i barnehagen og for oss å lære han å peke. Men når han fant ut av det, ja han utnytter det til det fulle, for å si det slik 😉 Så mange ganger oppdager jeg at han har lurt meg til å gjøre det for han. Sikker på han leser tankene mine og vet hvordan han skal gjøre disse apestrekene sine.

Men i forrige uke fant vi på noe lurt på skolen. Vi hadde bilder av forskjellige frukter og diverse. Så skrev vi hva det hette på lapper, både på norsk og engelsk. Så skulle han legge de rette lappene på bildene. Vi tok først de norske. Der sleit JT litt. Måtte faktisk si hva som sto på de lappene før de kom på rett bilde. Men på de engelske, no problems for å si det enkelt. De engelske lappene gikk det så fort med, og jeg trengte ikke si hva som sto der engang. Så dette skal vi fortsette med. Vi bare bytter kategorier av og til. God i engelsk denne kompisen vår 😉

Ukens gloser på “JT-vis”

Ha en fin dag

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg