hits

Vi fjerner kommunikasjons-bildene

Vi har tenkt det ja. Bare for noen dager foreløpig. Det kan skape en del frustrasjon for gutten vår, men det er bare for å teste ut litt. Han er jo så god på å skrive på data og på å prøve å prate, så vi tenker å teste ut om vi kan presse han litt ekstra denne friuka. Se om det kommer flere ord eller om han kan bruke pc'en mere for å kommunisere.

JT har blitt flink på å bruke bildene sine. Over 350 bilder har vært lenge tilgjengelig på stue-veggen. Ved å ta bort et hjelpemiddel tror jeg han vil bruke et annet. Det har han gjort før. Slik som når vi skulle på ferie, da ville han noe. Så jeg ga han mobilen min og da skrev han "taxi". Så vi vet han kan hvis han ikke har lettere alternativer å ty til.

Så dette blir noen spennende dager. Det kan jo slå alle veier. Men hvis det blir helt feil for gutten vår så skal vi ikke være vrange. Da kommer de opp igjen, så enkelt er det. Så nå skal jeg lage dagsplan på pc'en min som skal få stå på spisebordet så han lett kan se hver morgen hva som er planen for dagen. Den skal han også få bruke hvis han vil fortelle oss noe selv. Må sikkert bruke helgen på å vise og forklare hva vi har tenkt, så han vet sikkert at en form for kommunikasjon er tilstede.

Dagsplan på pc :-)

Det ble tomt uten bildene 

Ha en fin dag

#autismedagsplan #autismebildekommunikasjon #autismelæreåprate

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv