Glad-gutt og litt ramp innimellom

Gjett hvem som danset seg mot skolegården i går :-) Ja, det var JT. Han hadde ikke tid til å spise frokost en gang, ville dra med det samme han våknet. Det lover jo veldig bra. Håper det kan fortsette, for det gikk som en lek.

JT og broren badet nesten i 1,5 time. JT var i ekstase. Lekte, svømte og balanserte. Det som overrasket oss mest var når vi måtte avslutte. Jeg begynte å forberede JT en god stund før han måtte opp. For dette kan ta tid har vi erfart. Men det skal jeg si dere; aldri har det gått så lett å få han opp. Ryddet opp etter seg og gikk mot dusjen, uten at jeg måtte mase noe ekstra.

Nesten sånn at det gikk litt for lett. Å få gutten opp kan ta veldig lang tid og gjerne følger et utbrudd eller to etterpå. Men som sagt; rett i dusjen og kledde på seg (med litt hjelp). Så gikk vi innom JT's rom. Der var vi en halvtime så dro vi. Vi hadde oppgaver her hjemme som ventet på han litt senere utpå dagen.

Etter svømming blir JT sliten. Da trekker han seg litt for seg selv og vil ha fred. Han sover ikke, men trenger nok bare litt ro. Da er det greit å dele opp dagene litt. Han er som regel klar for mere jobbing etter en time eller to. Så han var flink å jobbe både ettermiddag og kveld. Det ble både øving på ord, tegning, fargelegging og litt bowling i stua :-) Må jo ha litt tid for gøy og lek også.

I dag blir det bakedag. Da må JT følge oppskriften jeg forteller han. Det bruker å gå fint, men han er ikke så utholdende. Blir mange små-pauser. Men det får bare være. Stress hjelper ingen av oss. Vi har ikke bestemt hva vi skal bake. JT visste at det skulle være bakedag i dag, men ville ikke vente. Så i går kveld hørte jeg plutselig noen små smell på kjøkkenet. Joda, der var det egg-kasting....i trass. Fy flate det tar tid å få egg bort fra gulvet (svett.no). Så da fikk han kjeft og løp på rommet og furtet. Så fant jeg en kasserolle med en flaske olje i. Åååh gutten kan å trasse. Flink på mye, men mye må øves mere på ;-) Legge-rutinen på dag to gikk veldig bra.

Ha en fin dag

#autismevann #autismetrassalder #barneautisme #autismenonverbal

4 kommentarer

julietalivstil

11.10.2017 kl.10:21

Fint innlegg:) ha en fin dag

autismemamma24seven

11.10.2017 kl.10:23

julietalivstil: takk i likemåte :-)

Oppoveriegettempo

11.10.2017 kl.11:55

Oisann, dei protestane kjenner eg til.. her i gården var det eit fint lag med «nysnø» på golvet. 2,5 kg mjøl...

autismemamma24seven

11.10.2017 kl.12:49

Oppoveriegettempo: hehe ja mel er også gøy. Alt er interessant å tømme ut ;-)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits