Planen begynner å ta form

De er ikke noe tvil i at ting tar tid. Slik er det som regel hos oss "autisme-familier". Etter en lang sommer-ferie må rutiner på plass igjen. Og med nye ansatte på gutten må tiden planlegges nøye. Bare det alene blir en utfordring for JT. Så nå er vi skikkelig i gang. 

Disse to ukene har inneholdt mye. Men én stor forandring er det. Vi har vært i skolebygget bare en dag. Dette er på grunn av mange ting. Vi var jo i Bodø tre dager denne uka. Og forrige uke slet vi med en gutt som ikke syntes det var en god idé å starte med skole igjen.

Men vi har jobbet mye og blitt kjent med den nye ansatte. Det er faktisk det viktigste nå i starten, å bli kjent. Skole har JT uansett hvor vi er. Han skal lære seg sine ting og det fungerer bra uten skolebygget. Målet er å komme seg dit, men vi får ta det litt lett i begynnelsen. Venne oss på en litt annen hverdag alle mann.

På fredag hadde vi "ettermiddags-skole". Vi la en plan for hva som skulle jobbes med av ord. Skrev ut ord-bilder med tekst, laminerte og klippet ut alt. Så bestemte vi oss for å lage en arbeids-plass for JT her hjemme. En plass der denne bordtreninga skal foregå når vi ikke kommer oss på skolen. Så nå sitter han i en pc-stol ved spisebordet når han jobber her, rett over der han spiser frokosten sin. Så blir det et skille alt etter hvor han skal sitte og hvilken stol han sitter i. Dette bruker han å godta bedre enn hvis alt kan skje på samme stol eller plass. Da har han kontroll på hva som skal skje.

Og tenk at denne gutten hoppet i stolen og startet jobben like godt med en gang :-) Ingen problem. En helt ny rutine var på plass etter sekunder og JT syntes dette var helt ok. Så dette lover godt. Jeg tror virkelig at dette skoleåret blir fint for gutten. Vi er litt mere fri og jobber der vi er.

Vi la tankene og planene våre på bordet til autisme-teamet. Det beste var nok for dem å se JT i aksjon og hvordan og hva vi jobbet med. Planen er at dagene skal inneholde tale-trening, aktivitet, ADL-trening og ikke minst litt lek og moro. De mener vi gjør de rette tingene så da kjører vi på. Dette blir bra :-)

Ha en fin dag

#autismeADL

2 kommentarer

Oppoveriegettempo

02.09.2017 kl.16:20

La oss håpe at medvinden fortsetter :-) Ha ei. Fin dag til dere.

autismemamma24seven

02.09.2017 kl.16:45

Oppoveriegettempo: ja la oss håpe det. Men så er det slik at det er mange oppturer og nedturer så alt er innen rekkevidde. Men det vet vel du alt om :-)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits