Sam-lek

JT sliter mye med sosialisering. Med voksne kan det gå greit, men med en gang det kommer jevnaldringer inni bildet ser vi det kan by på problemer. Dette er jo et kjent problem for de fleste innenfor autismespekteret. Det blir ofte misforståelser dem imellom i tillegg til at JT ikke helt har forstått seg på regler og slikt ved noen leker.

Det siste skoleåret har vi sett en bedring. Fra å være totalt fraværende til å ha et ønske å være med. Det er jo det første skrittet. Å godta å vente på tur og at det er regler inn i bildet, er han mere åpen for. Før snudde han ryggen til før leken hadde begynt. Men vi ser at det er viktig at det ikke er så altfor mange med når han skal inkluderes i leken. Men en plass må man jo begynne :-)

I helgen hadde vi overnattings-besøk av to søte jenter. Begge er på alder med JT og er hans søskenbarn. Det ble mye bading for å si det sånn. Men jeg har sjeldent før sett JT i så god lek med andre. Lekte, ventet på tur og smilte. Det er så godt å få oppleve. Disse jentene ler ofte med JT, de synes han finner på så mye rart. Og det gjør han ;-)

Det at gutten vår er begynt å skal tøffe seg litt for andre barn, er nytt. Og jeg ser på det som et sunnhetstegn, en utvikling, en normal utvikling. Noe som feires i dette huset. Vi ble bare sittende å se på og glise fra øre til øre. JT likte at de var her når han våknet også. Aldri har han vært så rask å få i seg frokosten og ut i bassenget før. Så jeg må nok låne disse jentene oftere ;-) Bra for JT å få være en del av og koselig for tante å få overnattingsbesøk.Jeg og jentene var ute lørdags-kveld for å jakte på fine bilder. Synes vi fikk det til jeg og de var også kjempe-fornøyde ♡

Ha en fin dag

2 kommentarer

irenglede

07.06.2017 kl.09:35

Så hyggelig å høre. Gledelig med utvikling og felles utveksling i lek. Ikke minst at gutten din hadde glede av det. Ha en fin dag. ;D

autismemamma24seven

07.06.2017 kl.12:19

irenglede: ja det er godt å oppleve. Ha en fin dag du også

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits