Autisme-lederen meldte sin ankomst Del 3

DET O'STORE MØTET

Hvis det blir slik som vi har tenkt, blir dette kjempebra. På møtet ble det diskutert om opplæringa til gutten skulle fortsette i skolebygget. Som dere sikkert har forstått bruker vi enormt lang tid på å komme oss dit hver dag. Det skal spises frokost og diverse først, så det kan dra ut i det lengste før vi kommer oss til skolen. JT bruker lang tid på ting som frokost, medisinering og påkledning. Men hvis han skal bli mest mulig selvstendig, må vi faktisk gi han den tiden han trenger. Tid til å øve.

Så i stedenfor at vi skal ha ansatte fra skolen på han, som ofte blir stående å vente hver morgen, skal det nå søkes om et team som skal jobbe med JT der han er. Målet skal uansett være å komme seg på skolen hver dag, men det skal ikke være det alene som er målet. I tillegg skal ikke dette teamet være ansatt gjennom skolen, de er JT's team som følger han der han er, så de er ansatt gjennom kommunen på en annen måte. Da blir det lettere for disse menneskene å fokusere på gutten og ikke bli satt inn andre plasser når han er for sein eller ikke kommer.

Blir jo egentlig det samme som BPA (brukerstyrt personlig assistent), kan hende det er det stillingene blir hetende også. Uansett navn tror jeg dette blir mye bedre for gutten. Ingen bytter av assistenter hver dag, slik som det er i dag. Nå er det faktisk slik at noen dager på fire skoletimer, er det fire stykker som er innom og kanskje fem med friminuttene. Det gjør det vanskeligere å gjøre ting utenfor skolebygget, siden byttene skjer på skolen. Hele planen rundt JT gjør det lettere for oss, de som skal jobbe med gutten og ikke minst for skolen. Av og til er det et puslespill for å få alle brikkene på plass, spesielt ved sykdom. Nå blir disse som blir ansatt sin egen sjef, hvertfall nesten. 

Har trua på dette. Blir nok bedre oppstart av dagen for min lille kompis. TID....det han trenger så sårt, det får han med en slik plan. Er så glad for at autisme-lederen kan komme hjem til oss og se behovene, for så å sette liv i de. Det er nesten som jeg vurderer å søke selv på en av stillingene, for nå ser det så mye mere positivt ut. Vi får se hva som skjer. Gleder meg :-)


Brillene til assistenten falt i smak :-)
 

Ha en fin dag

#autismeskole

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits