Medisiner

Fikk brev fra Helfo tidlig denne uken. Et hyggelig et for en gangs skyld. Der sto det svart på hvitt at vi hadde fått melatonin på blå-resept. Det ble jeg glad for, for det er en dyr medisin. Vi fikk avslag sist på samme søknaden. Men denne legen som fikset JT mere søvn, prøvde å søke på nytt. Da gikk det gitt.

Det er en del krav som må oppfylles før man får medisiner på blå-resept. Den ene er at det må være dokumentert at det virker. Et annet krav er at man må ha stått på den medisinen i minst tre mnd. Vi har gitt JT denne en lang periode og betalt full pris hele tiden, så det var godt å få det gjennom Helfo nå.

Vi har flere medisiner vi ikke har klart å få på blå-resept enda. Men det har blitt søkt om til Helfo mange ganger, uten hell. Tror jeg må sette rikshospitalets avdeling på genetikk på saken. Bare for å prøve. Det blir mange tusen kroner i året når det går så mye av en medisin. Disse kommer i tablett-form og begge guttene mine må ta av de. Ikke bare én om dagen, men JT tar tre og den eldste gutten min tar to om dagen. Så fem tabletter i døgnet går og en pakke inneholder 25 stykker.

Det har blitt så strengt nå med å få dekket medisiner på blå-resept. Så da blir man jo ekstra glad når det går i gjennom. Hadde ikke forventet det i hele tatt. Så nå kan vi gå inn i helgen med en god-følelse. Bestandig godt når det er positive brev i posten :-) Ønsker alle en god helg. 

#autismemelatonin

4 kommentarer

Lalalill

05.05.2017 kl.16:44

Guri, jeg forstår at det der kan være en kamp. Mitt beste råd er å stå på, ikke ta nei for ett svar og ikke gi opp, så ordner det seg nok til slutt :) Godt dere har fått den ene gjennom på blå resept i det minste, ett steg i riktig retning!

Ønsker dere en god helg :)

autismemamma24seven

05.05.2017 kl.17:00

Lalalill: Det er bare å søke i ny og ned, og ikke minst få de rette legene til å søke. God helg til deg også :-)

Anita Karin Jakobsen

05.05.2017 kl.23:03

Bra at noe går rette veien.

Dere er tøffe mennesker, og kun verdt det beste. Bra at der finnes leger som "ser" pasient og pårørende, og vil dem det beste.

God helg til dere alle.

autismemamma24seven

05.05.2017 kl.23:27

Anita Karin Jakobsen: tusen takk for fine ord Anita :-) God helg til deg og dine

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits